Bramborová buchta na pekáček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
2 stroužky česnek
2 dl olej
6 lžiček sůl
3 ks vejce
1 l mléko
2 lžíce majoránka
1 lžička kmín
1 ks droždí
5 dkg škvarky
1 kg polohrubá výběrová mouka
3 ks syrové větší brambory
na potření
máslo
Hera

Postup přípravy receptu

  1. Z trochy mléka, cukru a kostky droždí necháme nakynout kvásek.

  2. Syrové oloupané brambory nastrouháme obvyklým způsobem. K bramborám přidáme kvásek a česnek rozetřený s částí soli. Přidáme všechny ostatní ingredience - mouku, vejce, koření, olej a mléko. Těsto nesmí být ani moc řídké, ani moc husté. Podle chuti přidáme i nasekané škvarky, ale nemusí být. Necháme nakynout.

  3. Dobře nakynuté těsto nalijeme do vymaštěného pekáče (dávka je na 2 pekáče, stačí polovic pekáče) v předehřáté troubě pečeme na středním stupni.

  4. Během pečení několikrát potřeme rozpuštěnou Herou, těsto není vlhké. Po vytažení z trouby potřeme povrch bramborové buchty rozpuštěným máslem.

  5. Bramborovou buchtu z pekáčku rozdělíme na porce a podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!