Bramborová buchta na pekáček recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- cukr 2 stroužky česnek 2 dl olej 6 lžiček sůl 3 ks vejce 1 l mléko 2 lžíce majoránka 1 lžička kmín 1 ks droždí 5 dkg škvarky 1 kg polohrubá výběrová mouka 3 ks syrové větší brambory na potření máslo Hera
Postup Bramborová buchta na pekáček recept
Postup přípravy receptu
-
Z trochy mléka, cukru a kostky droždí necháme nakynout kvásek.
Syrové oloupané brambory nastrouháme obvyklým způsobem. K bramborám přidáme kvásek a česnek rozetřený s částí soli. Přidáme všechny ostatní ingredience - mouku, vejce, koření, olej a mléko. Těsto nesmí být ani moc řídké, ani moc husté. Podle chuti přidáme i nasekané škvarky, ale nemusí být. Necháme nakynout.
Dobře nakynuté těsto nalijeme do vymaštěného pekáče (dávka je na 2 pekáče, stačí polovic pekáče) v předehřáté troubě pečeme na středním stupni.
Během pečení několikrát potřeme rozpuštěnou Herou, těsto není vlhké. Po vytažení z trouby potřeme povrch bramborové buchty rozpuštěným máslem.
Bramborovou buchtu z pekáčku rozdělíme na porce a podáváme jako hlavní chod.