Bramborák s masovou směsí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
česnek
sůl
3 kg brambory
majoránka
hladká mouka
mletý černý pepř
směs
sůl
solamyl
1 láhev kečup
1 plechovka rajčatový protlak
koření gyros
1 kg kuřecí prsa
2 ks červená paprika
1 kg hlávkové zelí
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku, hladkou mouku a promícháme v hladké těsto. Z těsta pak na rozpálené a vymaštěné pánvi smažíme bramborové placky.

  2. Připravíme si masovou směs. Zeleninu omyjeme a nakrájíme na kousky. Kuřecí maso nakrájíme na kostky a osmažíme na oleji, přidáme nakrájené zelí a papriku, posypeme gyrosem a podlijeme vodou. Masovou směs se zeleninou dusíme doměkka a nakonec přidáme rajský protlak nebo kečup. Dochutíme solí. Pokud se nám zdá masová směs řídká, můžeme zahustit trochou solamylu.

  3. Bramboráky rozdělíme na talíře, poklademe masovou směsí a přeložíme. Bramborák s masovou směsí podáváme jako hlavních chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!