Bramborák Eli recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3-4 stroužky česnek
2 ks vejce
1 kg brambory
5 lžic mléko
120 g hladká mouka
podle chuti
sůl
majoránka
mletý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Oškrábané brambory nastrouháme na hrubém struhadle.

  2. Brambory dáme do mísy a smícháme s moukou, vejci, prolisovaným česnekem a mlékem. Těsto na bramborák nesmí být tuhé, podle potřeby přidáme mléka více. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou.

  3. Na rozpálenou pánev s trochou oleje klademe těsto po naběračkách a smažíme z obou stran dozlatova.

  4. Bramborák Eli podáváme podle chuti. Bramboráky lze podávat i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!