Bramboráčky s mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
olej
2 lžíce hladká mouka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
těsto
2 ks vejce
500 g brambory
1 lžíce křen
250 g mleté hovězí maso
2 ks jarní cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Jarní cibulku oloupeme a nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Brambory nastrouháme nahrubo a vymačkáme. Křen očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Nastrouhané brambory promícháme s vejcem, mletým masem, nasekanou cibulí, nastrouhaným křenem, solí a pepřem. Kdo je zvyklý, přidá česnek a majoránku, já ho v tomto receptu vynechala, neboť výbornou chuť dodá křen. Přidáme trochu mouky a promícháme.

  3. Těsto promícháme a lžící tvoříme na teflonové pánvi malé bramboráky, které trošku připlácneme. Smažíme z obou stran dozlatova a ukládáme na sací kartu.

  4. Bramboráčky s mletým masem podáváme teplé nebo vlažné jako výbornou chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!