Bramboráčky s jablíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
1 kg brambory
1 lžíce víno
1 špetka mletá skořice
1 lžička vanilkový cukr
15 dkg hladká mouka
náplň
0.5 kg jablko
podle chuti
cukr moučka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Den předem uvaříme brambory ve slupce. Druhý den brambory oloupeme, jemně nastrouháme a zpracujeme se solí, vejcem, špetkou skořice a moukou v hladké těsto.

  2. Kousky těsta vyválíme na placičky a opečeme na pánvi na oleji po obou stranách dočervena.

  3. Na potření si připravíme oloupaná a nakrájená jablka, která rozvaříme s cukrem, vanilkou a lžící vína.

  4. Ještě horké bramboráčky potřeme rozvařenými jablíčky a zamotáme. Bramboráčky s jablíčky ihned podáváme. Podle chuti je můžeme lehce ocukrovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!