Bramboráčky jinak recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

česnek
sůl
1 ks vejce
500 g brambory
2 lžíce mléko
majoránka
60 g hladká mouka
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme, omyjeme a nastrouháme 500 g brambor, od nich vylijeme přebytečnou vodu, ale neždímáme je!

  2. K bramborám přisypeme mouku a pečlivě promícháme. Přidáme vejce, majoránku, sůl, pepř a prolisovaný česnek. Všeho podle chuti. Můžeme přidat mléko na zjemnění, ale není to třeba.

  3. Na pánvi si rozpálíme olej a pomocí lžíce tvoříme na pánvi malé bramboráčky asi 0,5 cm široké a 5 cm průměr. Bramboráčky smažíme dozlatova. Vyndáváme je na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk.

  4. Bramboráčky jinak podáváme třeba s uzeným masem a zelím, ale i jen tak k pivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!