Bramboračka s uzeným masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
0.5 ks celer
2 lžíce sádlo
2 l voda
1 ks pórek
2 ks mrkev
1 ks petržel
2 listy kapusta
1 ks kedlubna
2 kostky masox
3 lžičky polohrubá mouka
0.5 kg uzený bůček
podle chuti
česnek
majoránka
mletý černý pepř
2 lžíce harmonie chuti

Postup přípravy receptu

  1. Do vody dáme uvařit uzené maso, nejlépe bůček nebo krkovici. Kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Zjistila jsem, že kostičky jsou lepší, než když se zelenina nastrouhá. Přidáme kedlubnu nakrájenou na kostičky, jemně pokrájený pórek, kapustu, celou cibuli a větší rajské jablíčko rozkrojené na polovinu.

  2. Přidáme masox, případně hovězí vývar - ideální extra silný a harmonie chuti, pepř, mletý kmín. Necháme vařit a když je maso měkké, nakrájíme jej na kostičky a vrátíme zpět. Do polévky přidáme rozetřený česnek a majoránku, podle potřeby přisolíme. Záleží na tom, jak je slané uzené maso. Na sádle uděláme jíšku a polévku zahustíme.

  3. Bramboračku s uzeným masem před podáváním posypeme jemně nakrájenou kudrnatou petrželkou a pažitkou. Polévka je správně hustá a když se podává s čerstvým chlebem, může být i náhradou za kvalitní oběd.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!