Bramboračka s řeřichou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
9 dl vývar
1 lžíce máslo
500 g brambory
1 svazek řeřicha
4 ks žloutek
1 šálek mléko
4 lžíce sýr
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory uvaříme doměkka ve vývaru.

  2. Vývar vlijeme do hrnce, brambory prolisujeme a přidáme do vývaru spolu s větší částí nadrobno nakrájené řeřichy. Bramboračku s řeřichou povaříme 5 minut. Přidáme žloutky rozšlehané s mlékem, máslo pepř, sůl a přihřejeme, avšak nevaříme.

  3. Bramboračku s řeřichou před podáním sypeme jemně nakrájenou řeřichou a strouhaným sýrem. Bramboračku s řeřichou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!