Bramboračka po italsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
5 ks brambory
1 kostka masox
2 ks rohlík
1 špetka mletý pepř
1 lžička rozpuštěné máslo
2 lžíce nasekaná zelená petrželka
100 g strouhaný sýr (parmezán, eidam)
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Brambory scedíme, ale vodu nevyléváme, dáme si ji stranou do hrnku na pozdější použití.

  2. Brambory v hrnci rozmačkáme na kaši, k vodě z brambor dolijeme čistou vodu do objemu 1,5 l a zalijeme brambory. Přidáme kostku masoxu, lžíci másla a nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme a vaříme 10 minut.

  3. Včerejší rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme dozlatova. Polévku rozdělíme do misek, přidáme opečené kostičky rohlíků a posypeme nastrouhaným sýrem.

  4. Bramboračku po italsku podáváme třeba jako chutnou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!