Bramboračka od maminky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
45 g máslo
4 ks brambory
2 ks cibule
0.3 ks celer
2 ks mrkev
2 ks petržel
2 ks bobkový list
2 kuličky nové koření
2 lžíce hladká mouka
1 hrst sušené houby
podle chuti
sůl
majoránka
kmín
mletý pepř
čerstvé bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky. Brambory oloupeme a také nakrájíme na kousky. Sušené houby předem namočíme.

  2. Na 30 g sádla nebo másla si osmažíme nadrobno nakrájenou větší cibuli. Až bude cibulka osmažená dozlatova, přidáme mrkev, petržel, celer a brambory. Vše orestujeme, osolíme, opepříme, přidáme kmín, nové koření, bobkový list a zalijeme vroucí vodou. Do základu na bramboračku přidáme předem namočené houby a vše povaříme doměkka.

  3. Mezitím si v kastrůlku připravíme jíšku. 15 g másla necháme rozehřát, přidáme mouku a za stálého míchání jíšku osmahneme do hněda. Vlijeme do polévky po troškách - záleží, jak polévku chceme mít hustou.

  4. Bramboračku dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, naseknou čerstvou petrželkou a libečkem. Podle potřeby přidáme sůl a pepř.

  5. Bramboračku od maminky podáváme jako velmi sytou polévku samotnou, větší jedlíci ještě přikusují chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!