Borůvkový závin od tety ze Slovenska recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
4 lžíce cukr moučka
500 g borůvky
1 lžička mletá skořice
1 balíček listové těsto
1 lžička vanilkový cukr
100 g lískové ořechy
podle potřeby
mouka na podsypání

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a okapané borůvky lehce promícháme s cukrem. Pomeleme si lískové oříšky.

  2. Listové těsto na pomoučněném vále vyválíme na čtyřúhelník, který potřeme rozkvedlaným bílkem. Posypeme mletými lískovými oříšky a poprášíme skořicí a vanilkovým cukrem. Na to rozložíme borůvky. Po okrajích necháme na těstě volný pruh asi 3 cm široký. Těsto s borůvkami lehce svineme a potřeme rozšlehaným žloutkem.

  3. Borůvkový závin od tety ze Slovenska přeložíme na plech vypláchnutý studenou vodou a dáme do rozehřáté trouby. Borůvkový závin pečeme 35 - 40 minut.

  4. Upečený borůvkový závin od tety ze Slovenska podáváme teplý, šlehačku konzumujeme zvlášť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!