Borůvkový krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 plátek máslo
2 balíčky vanilkový cukr
1 kelímek smetana ke šlehání
1 balíček ztužovač šlehačky
0 l polotučné mléko
1 balíček smetanový pudinkový prášek
1 konzerva kompotované borůvky
na ozdobu
máta
čerstvé borůvky

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu vyšleháme. Můžeme použít i ztužovač, ale není až tak nutný.

  2. Na pudink použijeme smetanový pudinkový prášek, který rozmícháme v trošce mléka. Zbylé mléko ohřejeme, osladíme vanilkovým cukrem a přimícháme mléčný pudinkový prášek. Za stálého míchání uvaříme hustý pudink. Ke konci vaření necháme rozpustit i plátek másla.

  3. Z borůvek slijeme šťávu, část přimícháme k ještě teplému pudinku, stále mícháme, aby se nám nevytvořil škraloup. Polovinu kompotovaných borůvek rozmixujeme a přidáme společně se šlehačkou k postupně chladícímu se pudinku. Ostatní borůvky přimícháme celé.

  4. Borůvkový krém servírujeme v mističkách jako sladký dezert. Zdobíme kuličkami čerstvých borůvek a snítkou máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!