Borůvkový dort s želatinou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

70 g cukr
150 ml mléko
500 g borůvky
1 balíček vanilkový cukr
400 ml zakysaná smetana
2 kelímky smetana ke šlehání
1 balíček dětské piškoty
30 g prášková želatina

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu zalijeme studeným mlékem a necháme nabobtnat, pak zahříváme ve vodní lázni do té doby, dokud se nerozpustí.

  2. Jogurt nebo zakysanou smetanu rozmícháme s oběma cukry a vmícháme rozpuštěnou želatinu, borůvky a ušlehanou šlehačku.

  3. Směs vlijeme do dortové formy střídavě s piškoty. Necháme v chladnu dobře ztuhnout.

  4. Borůvkový dort s želatinou nakrájíme na trojúhelníčky a podáváme třeba po obědě jako odpolední sladkou svačinku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!