Borůvkový cheesecake s ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

poleva
1 lžíce cukr
170 g jahody
170 g borůvky
5 g plátková želatina
krém
1 lžíce cukr
250 g ricotta
200 ml smetana ke šlehání
8 g plátková želatina
6 lžic borůvková marmeláda
170 g philadelphie
těsto
120 g máslo
300 g suché sušenky

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozmixujeme najemno. Máslo rozpustíme a smícháme ho se sušenkami. Sušenkovou směsí naplníme dortovou formu vyloženou pečicím papírem a dobře přitlačíme. Formu s korpusem vložíme na deset minut do mrazáku.

  2. V míse rozmícháme ricottu s philadelphií a borůvkovou marmeládou. Přidáme želatinu rozpuštěnou v troše teplé smetany a dobře vymačkanou. Zbytek smetany vyšleháme a přidáme do borůvkové směsi.

  3. Borůvkový krém naneseme na připravený sušenkový korpus a uhladíme. Borůvkový cheesecake vložíme na 2 hodiny do lednice.

  4. Připravíme si zatím želé. Umyté ovoce rozmixujem do hustšího krému. Pár kousků si necháme stranou. Na želé můžeme použít ovoce podle chuti. Přidáme cukr a dáme vařit. Přidáme želatinu. Jakmile se želatina rozpustí, přidáme zbytek nakrájeného na kousky ovoce a necháme vychladnout. Ovocné želé nalijeme na vychlazený dort a necháme ještě hodinu v lednici.

  5. Borůvkový cheesecake s ovocem podáváme dobře vychlazený. Zdobíme ho podle naší fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!