Borůvkový cheesecake s ovocem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- poleva 1 lžíce cukr 170 g jahody 170 g borůvky 5 g plátková želatina krém 1 lžíce cukr 250 g ricotta 200 ml smetana ke šlehání 8 g plátková želatina 6 lžic borůvková marmeláda 170 g philadelphie těsto 120 g máslo 300 g suché sušenky
Postup Borůvkový cheesecake s ovocem recept
Postup přípravy receptu
-
Sušenky rozmixujeme najemno. Máslo rozpustíme a smícháme ho se sušenkami. Sušenkovou směsí naplníme dortovou formu vyloženou pečicím papírem a dobře přitlačíme. Formu s korpusem vložíme na deset minut do mrazáku.
V míse rozmícháme ricottu s philadelphií a borůvkovou marmeládou. Přidáme želatinu rozpuštěnou v troše teplé smetany a dobře vymačkanou. Zbytek smetany vyšleháme a přidáme do borůvkové směsi.
Borůvkový krém naneseme na připravený sušenkový korpus a uhladíme. Borůvkový cheesecake vložíme na 2 hodiny do lednice.
Připravíme si zatím želé. Umyté ovoce rozmixujem do hustšího krému. Pár kousků si necháme stranou. Na želé můžeme použít ovoce podle chuti. Přidáme cukr a dáme vařit. Přidáme želatinu. Jakmile se želatina rozpustí, přidáme zbytek nakrájeného na kousky ovoce a necháme vychladnout. Ovocné želé nalijeme na vychlazený dort a necháme ještě hodinu v lednici.
Borůvkový cheesecake s ovocem podáváme dobře vychlazený. Zdobíme ho podle naší fantazie.