Borůvkové želé recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1500 ml borůvky
1-3 lžičky kyselina citronová
500 g želírovací cukr
na ozdobu
cukr
máta

Postup přípravy receptu

  1. Jednu třetinu opláchnutých borůvek dáme stranou, zbytek borůvek rozmačkáme a propasírujeme z nich šťávu. Měli bychom získat cca 1500 ml borůvkové šťávy, kterou ve velkém hrnci dobře promícháme s želírovacím cukrem.

  2. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme minimálně 4 minuty. Výslednou kvalitu želé zjistíme tak, že na studený talířek kápneme lžičku horkého želé. Pokud je želé po vychladnutí málo tuhé, vmícháme do něj kyselinu citronovou. Do sklenek dáme lžíci borůvek, zalijeme hotovým želé a než úplně ztuhne, posypeme ho ještě zbylými borůvkami.

  3. Borůvkové želé ozdobíme lístkem máty, který můžeme lehce pocukrovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!