Boršč po moravsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
2 ks cibule
1 ks celer
3 ks rajče
2 ks mrkev
2 ks petržel
0.3 hlávky zelí
0 l sterilovaná červená řepa
3 ks bobkový list
10 kuliček nové koření
10 kuliček celý pepř
300 dkg kuřecí maso
300 dkg hovězí maso
300 dkg vepřové maso
2 lžičky mletá sladká paprika
200 dkg hovězí kosti
200 dkg kuřecí krky
podle chuti
cukr
sůl
ocet
kysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso předvaříme v tlakovém hrnci, pak přelijeme do hrnce, kde budeme vařit vepřové a kuřecí maso včetně kostí. Do hrnce přidáme nové koření, pepř celý, bobkový list, sůl a dáme vařit.

  2. Na másle zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a vložíme sterilovanou řepu, přidáme sladkou papriku a chvíli podusíme. Řepu vlijeme včetně nálevu.

  3. Mezitím si na tenké pásky nakrájíme očištěnou kořenovou zeleninu a zelí, které spaříme horkou vodou. Oloupeme rajčata a nakrájíme je na větší kousky.

  4. Vše vložíme do hrnce k masu a vaříme, až je maso měkké. Maso vyjmeme nakrájíme a vložíme jej na zpátky. Boršč po moravsku dosladíme, dosolíme a dokyselíme podle chuti, pak zahustíme jíškou.

  5. Boršč po moravsku podáváme se zakysanou smetanou a opečeným toustem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!