Bochánky z pečených brambor recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
60 g máslo
500 g brambory
2 lžíce zakysaná smetana
1 špetka muškátový oříšek
1 hrst čerstvá pažitka
podle potřeby
máslo na vymazání
podle chuti
bylinková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory důkladně omyjeme, zabalíme do alobalu a v troubě vyhřáté na 200 °C je pečeme přibližně 30 minut doměkka. Ještě teplé brambory oloupeme a prolisujeme.

  2. Do brambor vmícháme rozpuštěné máslo a vejce, stále mícháme. Směs dochutíme bylinkovou solí, muškátovým oříškem, smetanou a pažitkou.

  3. Mističky vhodné k zapékání vymažeme máslem, naplníme je bramborovou směsí a při 180 °C pečeme asi 20 minut dozlatova.

  4. Bochánky z pečených brambor po upečení vyklopíme a ihned servírujeme jako přílohu k nejrůznějším pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!