Bochánky z pečených brambor recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 60 g máslo 500 g brambory 2 lžíce zakysaná smetana 1 špetka muškátový oříšek 1 hrst čerstvá pažitka podle potřeby máslo na vymazání podle chuti bylinková sůl
Postup Bochánky z pečených brambor recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory důkladně omyjeme, zabalíme do alobalu a v troubě vyhřáté na 200 °C je pečeme přibližně 30 minut doměkka. Ještě teplé brambory oloupeme a prolisujeme.
Do brambor vmícháme rozpuštěné máslo a vejce, stále mícháme. Směs dochutíme bylinkovou solí, muškátovým oříškem, smetanou a pažitkou.
Mističky vhodné k zapékání vymažeme máslem, naplníme je bramborovou směsí a při 180 °C pečeme asi 20 minut dozlatova.
Bochánky z pečených brambor po upečení vyklopíme a ihned servírujeme jako přílohu k nejrůznějším pokrmům.