Bochánky sv. Lucie recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
2 ks žloutek
150 ml mléko
50 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
400 g polohrubá mouka
1 balíček sušené droždí
na potření
1 ks vejce
na ozdobu
mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

  1. V míse utřeme žloutky se změklým máslem, vanilkovým a mletým cukrem. Vmícháme vlažné mléko a polohrubou mouku smíchanou s droždím. Vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme na teplém místě přikryté utěrkou vykynout.

  2. Z těsta uděláme malé bochánky, rozložíme je na plech vyložený papírem a necháme ještě půl hodiny kynout.

  3. Bochánky sv. Lucie potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme lupínky a v předehřáté troubě upečeme dozlatova.

  4. Pozn.: Bochánky vydrží 2 - 3 dny, brzy ztvrdnou jako normální koláče.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!