Bochánky sv. Lucie recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g máslo 2 ks žloutek 150 ml mléko 50 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 400 g polohrubá mouka 1 balíček sušené droždí na potření 1 ks vejce na ozdobu mandlové lupínky
Postup Bochánky sv. Lucie recept
Postup přípravy receptu
-
V míse utřeme žloutky se změklým máslem, vanilkovým a mletým cukrem. Vmícháme vlažné mléko a polohrubou mouku smíchanou s droždím. Vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme na teplém místě přikryté utěrkou vykynout.
Z těsta uděláme malé bochánky, rozložíme je na plech vyložený papírem a necháme ještě půl hodiny kynout.
Bochánky sv. Lucie potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme lupínky a v předehřáté troubě upečeme dozlatova.
Pozn.: Bochánky vydrží 2 - 3 dny, brzy ztvrdnou jako normální koláče.