Bochánky pro Neználky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
1 ks žloutek
200 g eidam
1 ks listové těsto
50 g sezamové semínko
200 g kuřecí debrecínka
1 ks tenká klobáska

Postup přípravy receptu

  1. Chlazené listové těsto si rozdělíme na 4 díly. Přichystáme si dostatečně velkou plochu, nejlépe podložku na rozválení 1 dílu těsta do tloušťky 2 - 3 mm. Před rozválením si podložku posypeme hladkou moukou, aby se těsto nepřilepilo

  2. Rozválený plát různého tvaru rozdělíme na 8 dílů - trojúhelníků, jejichž jeden z cípů směřuje do středu. Každý trojúhelníček naplníme kouskem sýra, kouskem šunky a jedním kolečkem tenké klobásky. Pak ji srolujeme od středu ke krajům. Konce buďto necháme volně a bochánek dýchá. Nebo je složíme pod samotný bochánek. Z celého listového těsta mi vyjde 32 bochánků, ale samozřejmě záleží na rozdělení těsta

  3. Bochánky pro Neználky přeložíme na plech vyložený pečícím papírem a potíráme je žloutkem po všech stranách. Lehce posypeme špetkou soli a sezamových semínek. Semínka jsou lepší, když se před posypáním lehce opraží na pánvičce

  4. Potřené bochánky propíchneme vidličkou, aby se moc nenafukovaly a vložíme do trouby vyhřáté nejlépe na 200 °C. Při této teplotě jsem bochánky pekla pouze 10 minut dozlatova. Bochánky se opravdu nafouknou a vyteče z nich trocha sýru

  5. Bochánky necháme vychladnout a podáváme se zeleninou. Tento recept se dá obměnit všemi různými variacemi plnění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!