Bleskový koláček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks vejce
175 g máslo
200 g cukr moučka
175 g polohrubá mouka
náplň
500 g jablko
na ozdobu
šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky. Vajíčka rozklepneme a oddělíme od sebe žloutky a bílky. Bílky dáme do misky a ušleháme sníh.

  2. Do jiné mísy dáme máslo, které utřeme, pak přidáme žloutky, cukr a znovu ušleháme. Postupně začneme přisypávat mouku a ušlehaný sníh.

  3. Nakonec koláč posypeme jablky a dáme péct do předehřáté trouby na 160 °C. Pečeme dozlatova.

  4. Při podávání zdobíme bleskový koláč šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!