Biskupský chlebíček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

hrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání
těsto
4 ks vejce
70 g máslo
rozinky
mandle
70 g cukr moučka
2 špetky citronová kůra
140 g polohrubá mouka
kandované ovoce
na ozdobu
cukr moučka
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Rozinky spaříme, scedíme a osušíme. Mandle se slupkou spaříme a oloupeme. Nakrájíme na kousky. Kandované podle potřeby také nakrájíme. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků.

  2. V míse utřeme do pěny máslo, přidáme moučkový a vanilkový cukr. Dále přidáme žloutky, citronovou kůru a všechny ingredience dobře utřeme. Pak přidáme rozinky, pokrájené mandle a kandované ovoce.

  3. Do těsta vmícháme polohrubou mouku. Z bílků ušleháme tuhý sníh a jemně ho vmícháme do těsta. Formu na biskupský chlebíček (srnčí hřbet), vymažeme tukem, vysypeme moukou, rozvrstvíme do ní těsto a zvolna pečeme v troubě asi 45 minut ve vyhřáté troubě.

  4. Vyhladlý biskupský chlebíček vyklopíme z formy a nezapomeneme posypat práškovým cukrem nebo ozdobit čokoládovou polevou


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!