Biskupský beránek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 200 g máslo 250 ml mléko 50 g rozinky 1 balíček prášek do pečiva 200 g cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 50 g hořká čokoláda 1 lžička citronová kůra 350 g polohrubá mouka 2 lžíce kandované ovoce 1 lžíce sekané ořechy na ozdobu cukr moučka rozpuštěná čokoláda podle potřeby tuk na vymazání jemná strouhanka
Postup Biskupský beránek recept
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo utřeme s cukrem i vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přimícháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vejce. Nakonec přimícháme mléko. Hmotu vymícháme na hladké těsto.
Nakonec do těsta nasypeme ořechy, rozinky, kandované ovoce, citronovou kůru a kousky čokolády. Těsto dobře promícháme a nalijeme do vymazané a vysypané formy.
Beránka vložíme do rozehřáté trouby a pečeme asi 60 minut na 160 °C.
Upečeného beránka vyklopíme z formy, necháme vychladnout a posypeme cukrem. Očička a čumáček nakreslíme rozehřátou čokoládou.
Další recepty na velikonočního beránka