Biskupský beránek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
200 g máslo
250 ml mléko
50 g rozinky
1 balíček prášek do pečiva
200 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
50 g hořká čokoláda
1 lžička citronová kůra
350 g polohrubá mouka
2 lžíce kandované ovoce
1 lžíce sekané ořechy
na ozdobu
cukr moučka
rozpuštěná čokoláda
podle potřeby
tuk na vymazání
jemná strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo utřeme s cukrem i vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přimícháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vejce. Nakonec přimícháme mléko. Hmotu vymícháme na hladké těsto.

  2. Nakonec do těsta nasypeme ořechy, rozinky, kandované ovoce, citronovou kůru a kousky čokolády. Těsto dobře promícháme a nalijeme do vymazané a vysypané formy.

  3. Beránka vložíme do rozehřáté trouby a pečeme asi 60 minut na 160 °C.

  4. Upečeného beránka vyklopíme z formy, necháme vychladnout a posypeme cukrem. Očička a čumáček nakreslíme rozehřátou čokoládou.

  5. Další recepty na velikonočního beránka


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!