Bílkový suchar s oříšky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
6 ks vejce
21 dkg cukr moučka
21 dkg hladká mouka
2 balíčky lískové ořechy
podle potřeby
máslo
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Dvě formy srnčího hřbetu vymažeme tukem a posypeme moukou. Bílky oddělíme od žloutků.

  2. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, přidáme cukr, hladkou mouku i ořechy. Promícháme a hmotu rozdělíme na dva díly, které vylijeme do připravených forem. Dáme péct do rozehřáté trouby. Během pečení kontrolujeme barvu bílkového sucharu, když se těsto odděluje od boků formy, máme hotovo.

  3. Ještě horký dezert zabalíme i s formou do alobalu. Necháme takto odležet do druhého dne.

  4. Na druhý den těsto vyklopíme, nakrájíme na tenké plátky, které rozložíme na suchý plech a při teplotě 50ºC ještě plátky sucharu sušíme, dokud nechytnou zlatavou barvu. Pozor, nesmíme připálit.

  5. Křupavé suchary podáváme samotné, lískové oříšky můžeme nahradit i vlašskými.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!