Bílkové oříškové řezy s pařížským krémem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- krém 1 kostka máslo 2 lžíce kakao 2 sklenky mléko 100 g čokoláda na vaření těsto 270 g bílek 2 špetky prášek do pečiva 310 g cukr moučka 135 g hrubá mouka 135 g mleté ořechy podle chuti 4 ks banán podle potřeby tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání na ozdobu sekané ořechy
Postup Bílkové oříškové řezy s pařížským krémem recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si těsto. Bílky a moučkový cukr šleháme do tuha. Pak lehce vmícháme mleté ořechy a hrubou mouku s kypřícím práškem. Těsto nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný hluboký plech a pečeme mírně asi 15 - 20 minut podle trouby. Těsto musí být lehce růžové. Upečený korpus nevyklápíme.
Všechny ingredience na krém dáme do kastrůlku a zahříváme, až se vše rozpustí. Pozor! Nesmí se vařit! Horké nalijeme do mixéru a 2 minuty mixujeme. Pak jej přelijeme do šlehače a necháme vychladnout. Studený krém dáme alespoň na 12 hodin do lednice. Pak jej ušleháme do tuha, ale nesmíme přešlehat.
Banány nakrájíme na kolečka a poskládáme na hotový korpus. Na něj namažeme pařížský krém. Bílkové oříškové řezy s pařížským krémem posypeme sekanými ořechy a necháme v chladu proležet, můžeme přizdobit bílou šlehačkou.