Bílkové oříškové řezy s pařížským krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
1 kostka máslo
2 lžíce kakao
2 sklenky mléko
100 g čokoláda na vaření
těsto
270 g bílek
2 špetky prášek do pečiva
310 g cukr moučka
135 g hrubá mouka
135 g mleté ořechy
podle chuti
4 ks banán
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
na ozdobu
sekané ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si těsto. Bílky a moučkový cukr šleháme do tuha. Pak lehce vmícháme mleté ořechy a hrubou mouku s kypřícím práškem. Těsto nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný hluboký plech a pečeme mírně asi 15 - 20 minut podle trouby. Těsto musí být lehce růžové. Upečený korpus nevyklápíme.

  2. Všechny ingredience na krém dáme do kastrůlku a zahříváme, až se vše rozpustí. Pozor! Nesmí se vařit! Horké nalijeme do mixéru a 2 minuty mixujeme. Pak jej přelijeme do šlehače a necháme vychladnout. Studený krém dáme alespoň na 12 hodin do lednice. Pak jej ušleháme do tuha, ale nesmíme přešlehat.

  3. Banány nakrájíme na kolečka a poskládáme na hotový korpus. Na něj namažeme pařížský krém. Bílkové oříškové řezy s pařížským krémem posypeme sekanými ořechy a necháme v chladu proležet, můžeme přizdobit bílou šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!