Bílé překvapení recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks žloutek
5 ks bílek
3 lžíce cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
150 g bílá čokoláda
20 ml karamelový nebo vaječný likér
na ozdobu
4 lístky máta
4 lžíce bílé čokoládové hoblinky
1 ks lázeňský oplatek
podle potřeby
50 g změklé máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme ji částečně vychladnout. Žloutky šleháme do pěny a po lžičkách přidáváme čokoládu. Vypracujeme hladký krém, do kterého vmícháme likér.

  2. Bílky ušleháme do polotuhého sněhu. Pak pozvolna přisypáváme cukr, vanilkový cukr a vyšleháme do tuhé konzistence. Sníh pak opatrně vmícháme po částech do čokoládového krému.

  3. Krém naplníme do kovové misky vymaštěné změklým máslem, nebo jednotlivé porce rozdělíme do formiček na košíčky. Uložíme nejméně na 3 hodiny do chladničky.

  4. Poté polévkovou lžící vykrajujeme noky a klademe je na dezertní talíře.

  5. Bílé překvapení sypeme čokoládovými hoblinkami, zdobíme lístkem máty a čtvrtkou lázeňského oplatku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!