Bílá polévka s kedlubnou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
3 lžíce máslo
1 ks žloutek
3 dl mléko
2 ks kedlubna
2 lžíce hladká mouka
6 dl zeleninový vývar
1/2 ks žlutá paprika
jarní cibulka
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na hranolky. Papriku omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Nať jarní cibulky omyjeme a usekáme. V mléce rozkvedláme čerstvý žloutek

  2. Na másle orestujeme nakrájené kedlubny. Přidáme mouku a za stálého míchání ještě asi 2 minuty pražíme. Potom vše zalijeme vývarem, vsypeme papriku a zvolna vaříme, dokud kedlubny nebudou měkké. Podle chuti osolíme a opepříme. Hladkou krémovou směs zalijeme mlékem se žloutkem. Bílou polévku s kedlubnou necháme přejít varem a ihned odstavíme

  3. Bílou polévku s kedlubnou rozdělíme na talíře, hustě zasypeme cibulovou natí a podáváme. Jako vložku můžeme do polévky přidat vařený nakrájený brambor. Bílá polévka s kedlubnou je nejlepší teplá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!