Bílá hovězí polévka se sýrem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
2,5 l voda
1 lžička vegeta
4 kuličky nové koření
mletý pepř
2 lžíce nasekaná petrželka
10 kuliček černý pepř
30 g řapíkatý celer
2 dl smetana na vaření
1 kg hovězí hrudí
4 ks slepičí žloutek
80 g strouhaný sýr (parmazán, eidam)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme. Maso omyjeme. Smícháme smetanu se žloutky. Petrželku omyjeme a usekáme na jemno. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na malé kostičky

  2. Do studené vody vložíme maso, cibuli a česnek. Přidáme celý pepř, nové koření, vegetu a trochu soli. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni nejméně 2 hodiny. Během vaření sbíráme sítkem pěnu

  3. Hotový vývar scedíme a podle potřeby dochutíme. Opět přivedeme k varu, přidáme celer. Povaříme asi 3 minuty a vmícháme smetanu se žloutky

  4. Na talíře rozdělíme strouhaný sýr, který zalijeme horkou hovězí polévkou. Ozdobíme čerstvou petrželkou a podáváme s pečivem. Při slavnostnější příležitosti podáváme k bílé hovězí polévce se sýrem rajčatové toasty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!