Bílá fazolačka babičky Říčné recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 l mléko
2 ks cibule
2 kostky bobkový list
2 lžíce hladká mouka
2 lžíce řepkový olej
0 kg bílé fazole
1 lžička sušená majoránka
1 plátek mořská řasa
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
1-2 lžíce čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si namočíme do studené vody velké bílé fazole. Druhý den je s malým kouskem mořské řasy uvaříme v té samé vodě doměkka. Cibuli mezitím nakrájíme nadrobno a petrželku nasekáme na jemno.

  2. Na 2 lžících řepkového oleje zpěníme cibuli, zasypeme ji hladkou moukou a restujeme do nazlátlé barvy. Zředíme mlékem, přidáme bobkové listy, mletý pepř a sůl. Za stálého míchání vaříme 20 minut. Pak smícháme s uvařenými fazolemi a necháme projít varem. Nakonec do fazolačky promneme majoránku a přikrytou ji necháme 5 minut odstát před podáváním.

  3. Bílou fazolačku babičky Říčné na talíři ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme na stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!