Bifteky z mletého masa s okurkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
olej
hladká mouka
300 g mleté maso
2 ks sterilovaná okurka
omáčka
1 šálek vývar
1 lžíce máslo
1 lžíce hladká mouka
Postup Bifteky z mletého masa s okurkou recept
Postup přípravy receptu
-
Z mletého masa na prkénku posypaném moukou upravíme 6 plochých placiček.
Na pánvi rozpálíme asi 1/2 cm vysokou vrstvu oleje a pečeme na ní biftečky při středně silném ohni asi 3 minuty na každé straně.
Biftečky odložíme na misku. Olej z povrchu slijeme, přidáme na pánev mouku a rychleji osmahneme. Pak přilijeme vývar a za stálého míchání povaříme.
Naposled přidáme máslo a usekané okurky a povaříme asi 3 minuty. Omáčku přelijeme přes bifteky.
Bifteky z mletého masa s okurkou podáváme s bramborem.