Bifteky po námořnicku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
2 ks cibule
1-2 lžíce hořčice
2 ks mrkev
1 lžíce polohrubá mouka
700 g hovězí roštěná
drcený černý pepř
500 ml vývar.

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnou podle potřeby začistíme, omyjeme a osušíme. Pak maso nakrájíme na 4 vysoké bifteky. Při krájení dáváme pozor, abychom roštěnou krájeli přes vlákno - ne po vláknu. Cibule a mrkve oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  2. V hrnci rozehřejeme máslo a plátky roštěné na něm z obou stran osmažíme. Vsypeme kolečka cibule a mrkve a smažíme, dokud cibule nezměkne. Bifteky zaprášíme moukou a promícháme. Přidáme hořčici, zalijeme vývarem a společně vše dusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké. Podle potřeby podléváme horkým vývarem.

  3. Bifteky po námořnicku podáváme s hranolky nebo bramborovou kaší. Zdobíme měkkou dušenou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!