Bezmasá tlačenka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
0.5 svazku tymián
2 ks papriky
- - pepř mletý
4 ks šalotka
4 lžíce ocet vinný
300 g sýr kozí
400 g mozzarella
6 plátků želatina
400 g sýr čerstvý smetanový
50 g semena tykvová
8 lžic olej slunečnicový

Postup přípravy receptu

  1. Papriky(barevné) nakrájíme na kostičky, tymián natrháme, želatinu namočíme, vmačkáme a rozpustíme v horké vodní lázni. Čerstvé sýry smícháme s želatinou, část paprik, tykvových semen a tymiánu dáme stranou na ozdobu. Zbytek zpracuje se sýrem a dochutíme solí a pepřem. Mozzarellu nakrájíme na plátky, formu na srnčí hřbet vyložíme fólií a na spod dáme plátky mozzarelly, na ně rozetřeme třetinu sýrové hmoty a zase položíme mozzarellu, takto opakujeme 2x, zakryjeme fólií a necháme několik hodin v lednici. Cibulky jemně nasekáme, do octa vmícháme sůl, pepř, šalotku a oba druhy oleje. Tlačenku vyklopíme, fólii odstraníme a posypeme paprikami s tymiánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!