Bezlepkový bramborák recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
300 g brambory
1 ks cibule
podle chuti
sůl
1 špetka kari koření
mletý černý pepř
podle potřeby
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oloupeme, nastrouháme nahrubo a osolíme. Brambory rozmícháme s vejcem.

  2. Na pánvi zpěníme jemně nakrájenou cibuli se sádlem, odtáhneme z ohně a přimícháme pepř a kari koření. Pak stěrkou přeneseme na pánev brambory s vejcem, urovnáme a pečeme, až je spodek dočervena. Pak přidáme kousek sádla, bramborák obrátíme a dopékáme dokřupava.

  3. Bezlepkový bramborák přendáme na talíř a obložíme nakrájenými rajčaty, okurkami, ředkvičkami. Místo sádla můžeme použít olej.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!