Bezlepkové medvědí pracny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0 ks vejce
1 lžíce kakao
70 g cukr moučka
0 lžiček mletá skořice
1 špetka citronová kůra
80 g tuk na pečení
0 lžiček mletý hřebíček
40 g mleté ořechy
170 g bezlepková mouka Nomix
30 g kukuřičná hladká mouka
na obalení
cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Koření nejprve promícháme s moukou, kakaem a cukrem. Poté přidáme vejce, tuk na pečení, strouhanou citronovou kůru, mleté ořechy a důkladně prohněteme. Těsto necháme odležet alespoň 1 hodinu v chladu.

  2. Z těsta děláme menší kuličky, které vtlačíme do pořádně vymazaných formiček na pracky.

  3. Cukroví pečeme v troubě při teplotě 160 - 170 °C. Po upečení necháme chvilku odstát, potom vyklepeme z formiček a můžeme obalit v cukru moučka.

  4. Bezlepkové medvědí pracny podáváme jako chutné a voňavé cukroví na sváteční stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!