Bezlepkové lasagne recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
3 ks vejce
1 konzerva rajčatový protlak
1-2 lžíce olivový olej
250 g mleté maso
300 g bezlepková směs Promix Uni
1-2 lžíce vlažná sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zpracujeme těsto, rozdělíme ho na malé kousky a z nich vyválíme plátky. Jde to dobře mezi 2 mikrotenovými sáčky, aby se nemuselo podsypávat moukou.

  2. Připravíme si bolognskou omáčku z mletého masa a rajského protlaku a bešamel z rozpuštěného másla, bezlepkové mouky a osoleného mléka. Bešamel děláme řidší a plátky těstovin nepředváříme. Klademe dospod pekáče bešamel, na něj vrstvu lasagní, pokračujeme bolognskou omáčkou, opět vrstvu lasagní. Střídáme do vypotřebování surovin. Končíme vrstvou bešamelu a posypeme vrstvou strouhaného sýra.

  3. Lasagne pečeme 45 min a necháme 20 min odstát.

  4. Informace o bezlepkové dietě


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!