Bezlepkové lasagne recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 3 ks vejce 1 konzerva rajčatový protlak 1-2 lžíce olivový olej 250 g mleté maso 300 g bezlepková směs Promix Uni 1-2 lžíce vlažná sůl
Postup Bezlepkové lasagne recept
Postup přípravy receptu
-
Zpracujeme těsto, rozdělíme ho na malé kousky a z nich vyválíme plátky. Jde to dobře mezi 2 mikrotenovými sáčky, aby se nemuselo podsypávat moukou.
Připravíme si bolognskou omáčku z mletého masa a rajského protlaku a bešamel z rozpuštěného másla, bezlepkové mouky a osoleného mléka. Bešamel děláme řidší a plátky těstovin nepředváříme. Klademe dospod pekáče bešamel, na něj vrstvu lasagní, pokračujeme bolognskou omáčkou, opět vrstvu lasagní. Střídáme do vypotřebování surovin. Končíme vrstvou bešamelu a posypeme vrstvou strouhaného sýra.
Lasagne pečeme 45 min a necháme 20 min odstát.
Informace o bezlepkové dietě