Bezlepkové langoše recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
250 ml voda
30 g droždí
1 lžička cukr krystal
500 g bezlepková mouka

Postup přípravy receptu

  1. Rozděláme si v hrnku 250 ml vlažné vody s 30 g kvasnic a kávovou lžičkou cukru krystalu. Necháme vzejít kvásek

  2. Mezitím si prosejeme 500 g bezlepkové mouky Mahler a nebo přímo směsi na chleba. Přidáme vejce, sůl a vlijeme kvásek. Propracujeme v těsto. Bezlepkové těsto necháme kynout asi 30 minut. Po půl hodině vysypeme těsto na pomoučněný vál. Těsto srazíme, rozválíme v placku a opět necháme kynout asi 20 minut

  3. Pak rádelkem vyřezáváme kolečka a průměru 10 - 13cm. Vyřezané kolečko po okrajích ve vzduchu prsty jemně nataháme, vložíme do rozpáleného oleje a smažíme

  4. Bezlepkové langoše můžeme jíst na sladko - posypané cukrem moučkou s mletou skořicí nebo klasicky. Záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!