Bezlepkové křupavé bramboráky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
3 ks vejce
1 kg brambory
2-3 špetky majoránka
1 ks cibule
1 lžička koření Horalka
podle chuti
sůl
podle potřeby
olej na smažení
instantní polenta

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme 3 rozklepnutá vejce, sůl, koření, najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a promícháme. Brambory začnou díky soli pouštět vodu, zahustíme je instantní kukuřičnou polentou. Ta skvěle nahradí mouku. Když je směs dostatečně hustá, můžeme rozpálit na pánvi olej.

  2. Bezlepkové těsto na bramboráky postupně odebíráme a klademe do rozpáleného oleje, kde placičky smažíme po obou stranách dozlatova. Usmažené bramboráky odložíme na papírový ubrousek odkapat od přebytečného tuku.

  3. Bezlepkové křupavé bramboráky podáváme jako ty klasické.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!