Bezlepkové houstičky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
4 lžíce olej
2 lžičky sůl
250 ml mléko
2 ks bílek
1 balíček droždí
450 g mouka Jizerka
na potření
žloutek
mléko
podle potřeby
strouhaný sýr
Postup Bezlepkové houstičky recept
Postup přípravy receptu
-
Do domácí pekárny nalijeme tekuté suroviny. Do rohu vsypeme sůl. Poté vsypeme mouku, uděláme důlek a do něj nasypeme droždí. Navrch nasypeme sýr. Zvolíme program kynutí 1,5 hodiny a necháme kynout.
Poté těsto vyklopíme a uválíme z něj bochánky. Necháme je 15 - 20 minut dokynout na plechu s pečícím papírem.
Bezlepkové houstičky potřeme rozšlehanými žloutky s trochou mléka a posypeme sýrem. Dáme péct na 15 - 20 minut do vyhřáté trouby.
Bezlepkové houstičky podáváme jako běžné pečivo.