Domácí sušená rajčata recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
rajče
bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na měsíčky. K sušení používáme zralá a tvrdá rajčata. Rajčata můžeme, ale také nemusíme osolit, přidat nejrůznější koření (bazalka, oregano, tymián)

  2. Rajčata rozložíme na pláty sušičky a sušíme 9 - 12 hodin na střední stupeň. Samozřejmě záleží na typu sušičky, řídíme se návodem. Pokud sušičku nemáme, můžeme rajčata připravit i v troubě. Čtvrtky rajčat rozložíme na pečící papír a na 60 °C sušíme 6 - 8 hodin

  3. Sušená rajčata uchováváme ve sklenici a pojídáme jen tak, případně je naložíme do olivového oleje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!