Bezinková kaše recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 ml mléko
3 ks jablko
10 ks švestky
2 ks hruška
8 lžic cukr krystal
dětská krupice
3 hrnky bezinky
podle chuti
tvaroh
cukr moučka
rozpuštěné máslo

Postup přípravy receptu

  1. Bezinky opereme, ovoce omyjeme, švestky vypeckujeme a vše nakrájíme na kousky.

  2. Bezinky dáme společně s ovocem do hrnce, přidáme cukr a zalijeme mlékem tak, aby vše bylo skoro ponořené. Bezinky i ovoce pustí dost šťávy. Dáme vařit na mírném ohni a občas promícháme. Jakmile je ovoce měkké, bezinkovou kaši zahustíme postupným přisypáváním krupičky a ještě chvilku povaříme.

  3. Bezinkovou kaši servírujeme na talíře, posypeme tvarohem a cukrem, polijeme rozpuštěným máslem.

  4. Bezinková kaše chutná teplá i studená a je výborná na pročištění organismu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!