Berušky z mletého masa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks kapie 8 ks párky směs 2 stroužky česnek 1 špetka sůl 1 ks vejce 1 hrst strouhanka 1 špetka majoránka 1 ks cibule 500 g mleté maso 1 špetka mletý kmín 1 špetka mletý černý pepř
Postup Berušky z mletého masa recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme nebo utřeme.
Smícháme mleté maso, vejce, prolisovaný česnek, nakrájenou cibuli, špetku soli, mletý kmín, majoránku, pepř, strouhanku a vypracujeme směs.
Z masové směsi uděláme kuličky (tělo berušky) a dáme je na plech vyložený pečícím papírem. Párky rozkrájíme na polovinu i podélně a vzniknou nám nohy berušky, které přidáme k tělu.
Připravené masové berušky pečeme v troubě asi 40 minut při 200 °C. Nakonec z červených kapií uděláme křídla a přidáme je k upečeným beruškám.
Berušky z mletého masa podáváme s přílohou podle chuti jako dobře vypadající a chutnající hlavní chod.