Berušky z mletého masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks kapie
8 ks párky
směs
2 stroužky česnek
1 špetka sůl
1 ks vejce
1 hrst strouhanka
1 špetka majoránka
1 ks cibule
500 g mleté maso
1 špetka mletý kmín
1 špetka mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme nebo utřeme.

  2. Smícháme mleté maso, vejce, prolisovaný česnek, nakrájenou cibuli, špetku soli, mletý kmín, majoránku, pepř, strouhanku a vypracujeme směs.

  3. Z masové směsi uděláme kuličky (tělo berušky) a dáme je na plech vyložený pečícím papírem. Párky rozkrájíme na polovinu i podélně a vzniknou nám nohy berušky, které přidáme k tělu.

  4. Připravené masové berušky pečeme v troubě asi 40 minut při 200 °C. Nakonec z červených kapií uděláme křídla a přidáme je k upečeným beruškám.

  5. Berušky z mletého masa podáváme s přílohou podle chuti jako dobře vypadající a chutnající hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!