Těsto na koláče z pekárny recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 80 g máslo 1 ks žloutek 100 g cukr moučka 350 g hladká mouka 150 ml vlažné mléko 1/2 balíčku sušené droždí
Postup Těsto na koláče z pekárny
Postup přípravy receptu
-
Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Do pekárny dáme tekuté ingredience, potom mouku. Do jednoho rohu nasypeme cukr, do druhého špetku soli, doprostřed mouky udělám důlek, vložíme kvasnice a zahrneme
Pokud by bylo těsto řídké přidáme při prvním signálu programu na přípravu těsta ještě trochu mouky
Zapneme program příprava těsta. Po nakynutí těsto z pekárny vyjmeme a válečkem rozválíme silnou placku, ze které vykrajujeme například skleničkou kolečka a druhou stranou sklenky tvoříme uprostřed každého kolečka menší dolík
Koláče plníme nádivkami podle chutí a nakonec dáme koláče ještě chvíli do tepla kynout
Před pečením koláče potřeme žloutkem
Koláče z těsta z domácí pekárny pečeme na 180 °C asi 20 minut za neustálého dohledu, aby se nespálily.