Těsto na koláče z pekárny recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
80 g máslo
1 ks žloutek
100 g cukr moučka
350 g hladká mouka
150 ml vlažné mléko
1/2 balíčku sušené droždí

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Do pekárny dáme tekuté ingredience, potom mouku. Do jednoho rohu nasypeme cukr, do druhého špetku soli, doprostřed mouky udělám důlek, vložíme kvasnice a zahrneme

  2. Pokud by bylo těsto řídké přidáme při prvním signálu programu na přípravu těsta ještě trochu mouky

  3. Zapneme program příprava těsta. Po nakynutí těsto z pekárny vyjmeme a válečkem rozválíme silnou placku, ze které vykrajujeme například skleničkou kolečka a druhou stranou sklenky tvoříme uprostřed každého kolečka menší dolík

  4. Koláče plníme nádivkami podle chutí a nakonec dáme koláče ještě chvíli do tepla kynout

  5. Před pečením koláče potřeme žloutkem

  6. Koláče z těsta z domácí pekárny pečeme na 180 °C asi 20 minut za neustálého dohledu, aby se nespálily.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!