Beleše recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
3-4 dl mléko
2 ks cibule
vegeta
8 ks rohlík
petrželová nať
mletý černý pepř
1 hrst uzenina (škvarky, salám)
podle potřeby
strouhanka
tuk na smažení
podle chuti
parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Na kolečka nakrájíme rohlíky, přidáme pokrájenou cibuli, vejce, část mléka, osolíme, opepříme, posypeme vegetou, dáme posekanou petrželku, přidáme pokrájené škvarky nebo uzeninu a v míse lehce promícháme. Pak necháme 5 - 10 minut bobtnat. Potom podle hustoty přidáme mléko a promícháme na polotuhou hmotu.

  2. Na pánvi rozpálíme tuk, z hmoty nabíráme lžící bochánky, které na tuku rozetřeme na placičky silné asi 2 - 3 cm a po obou stranách osmažíme.

  3. Ještě horké beleše můžeme posypat strouhaným sýrem.

  4. Podle potřeby můžeme zahustit strouhankou, místo škvarků a uzeniny můžeme použit podušené houby. Pak jsou beleše vhodné i pro vegetariány.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!