Bažant na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce máslo
1 ks petržel
5 ks šalotka
1 dl koňak
2 ks bažant
50 g špek
10 ks žampiony
3 lžíce hladká mouka
muškátový oříšek
podle chuti
1 lžička cukr
3 stroužky česnek
sůl
tymián
rozmarýn
2 ks bobkový list
0 l červené víno
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Dvě lžíce másla rozpustíme v hrnci. Přidáme rozčtvrcenou šalotku, proužky špeku, přepůlené žampiony a pět minut restujeme. Pak odstavíme a dáme stranou.

  2. Porce bažanta poprášíme moukou a opékáme na másle. Posolíme, opepříme, přidáme bobkové listy, koňak, plátky česneku, svázanou petržel s tymiánem a rozmarýnem. Přiklopíme a bažanta na víně dusíme jeden a půl až dvě hodiny.

  3. Průběžně podléváme vínem.

  4. Pak vyndáme svazek bylin, nastrouháme muškátový oříšek, přidáme restované žampiony, šalotku a špek, nasekanou zelenou petrželku, víno a vaříme ještě deset až patnáct minut.

  5. Bažanta na víně podáváme s přílohou podle chuti. Stačí jen čerstvé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!