Bažant na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce máslo 1 ks petržel 5 ks šalotka 1 dl koňak 2 ks bažant 50 g špek 10 ks žampiony 3 lžíce hladká mouka muškátový oříšek podle chuti 1 lžička cukr 3 stroužky česnek sůl tymián rozmarýn 2 ks bobkový list 0 l červené víno mletý pepř
Postup Bažant na víně recept
Postup přípravy receptu
-
Dvě lžíce másla rozpustíme v hrnci. Přidáme rozčtvrcenou šalotku, proužky špeku, přepůlené žampiony a pět minut restujeme. Pak odstavíme a dáme stranou.
Porce bažanta poprášíme moukou a opékáme na másle. Posolíme, opepříme, přidáme bobkové listy, koňak, plátky česneku, svázanou petržel s tymiánem a rozmarýnem. Přiklopíme a bažanta na víně dusíme jeden a půl až dvě hodiny.
Průběžně podléváme vínem.
Pak vyndáme svazek bylin, nastrouháme muškátový oříšek, přidáme restované žampiony, šalotku a špek, nasekanou zelenou petrželku, víno a vaříme ještě deset až patnáct minut.
Bažanta na víně podáváme s přílohou podle chuti. Stačí jen čerstvé pečivo.