Batátové latkes s limetkovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
2 lžičky sůl
3 ks vejce
1 hrnek cibule
1 lžička prášek do pečiva
900 g batáty
0 lžiček mletá skořice
0 hrnků polohrubá mouka
2 lžičky mletý římský kmín
2 lžičky mleté chilli
omáčka
0 hrnků pažitka
1 hrnek zakysaná smetana
2 lžíce limetková šťáva
2 lžičky limetková kůra
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Sladké brambory nastrouháme nahrubo. Snažíme se nastrouhat co nejdelší proužky. Nastrouhané sladké brambory vložíme do cedníku, posypeme 1/2 lžičkou soli a rukama z nich vytlačíme co nejvíce vody. Poté sladké brambory vložíme do mísy, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, mouku, 1- 1,5 lžičky soli podle chuti, chilli prášek, kmín, prášek do pečiva a skořici. Vše důkladně smícháme.

  2. V pánvi zahřejeme olej. Vezmeme si kousek ze směsi ze sladkých brambor a naplníme jím asi 1/4 hrnku, poté vyndáme z hrnku a v rukou z kousku vymáčkneme ještě přebytečnou vlhkost.

  3. Batátové latkes vložíme do pánve a smažíme. Takhle smažíme asi 4- 5 latkes najednou. Latkes smažíme dozlatova asi 4 minuty, až jsou křupavé. Po smažení vysajeme přebytečný olej ubrouskem.

  4. Na limetkovou omáčku smícháme všechny ingredience v míse.

  5. Batátové latkes s limetkovou omáčkou podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!