Banánová pizza recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
2 špetky sůl
1 ks vejce
50 ml mléko
4-6 ks jablko
150 ml voda
21 g droždí
3-5 ks banán
0 lžiček cukr moučka
1 balení vanilkový cukr
500 g hladká mouka
1 kelímek banánový jogurt
podle potřeby
máslo
podle chuti
cukr krupice
mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, zasypeme krupicovým cukrem a uděláme kvásek.

  2. Mezitím si připravíme do mísy mouku, sůl, olej, vejce a vlažnou vodu. Přidáme vykynutý kvásek. Vypracujeme vláčné těsto, podle potřeby přidáme vodu nebo mouku. Vypracované těsto potřeme olejem nebo poprášíme moukou a necháme vykynout, těsto na banánovou pizzu můžeme dát kynout i do lednice.

  3. Nakynuté těsto rozdělíme na dílky (cca 200 g) a vyválíme na pomoučněném vále placku. Tu přendáme na olejem vymazaný plech a natřeme banánovým jogurtem. Nastrouháme jablko, poklademe kolečky banánu, posypeme skořicí, vanilkovým cukrem a vločkami másla. Nakonec přisladíme moučkovým cukrem podle chuti, to v případě, že máme kyselá jablka.

  4. Banánovou pizzu vložíme do předehřáté trouby na 200 - 230 °C. Pečeme asi 15 - 20 minut.

  5. Banánovou pizzu podáváme jako sladkou chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!