Bábovka za pět minut dvanáct recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
150 ml olej
4 ks vejce
150 ml mléko
200 g cukr krupice
300 g polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
olej na vymazání
hrubou mouku na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem vyšleháme do hustší pěny, šleháme při trochu větší rychlosti cca 2 - 3 minuty. Do vytvořené pěny vmícháme postupně všechny zbylé ingredience - polohrubou mouku, prášek do pečiva, mléko a olej.

  2. Do výsledného těsta můžeme vmíchat k dochucení například nastrouhaná jablka, kakao, mletou skořici apod.

  3. Těsto nalijeme do formy vymazané olejem či jiným tukem a vysypané hrubou moukou. Připravenou bábovku pečeme při 180 °C cca 40 minut.

  4. Bábovku za pět minut dvanáct podáváme jako výborný moučník ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!