Bábovka z nemletého máku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrnek olej
2 ks vejce
1 hrnek mléko
1 ks prášek do pečiva
2 hrnky cukr moučka
3 hrnky polohrubá mouka
1 hrnek nemletý mák
na ozdobu
cukr
podle potřeby
máslo
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vymícháme s cukrem, přidáme mouku s práškem do pečiva, zředíme olejem a mlékem. Nakonec přidáme hrnek nemletého máku.

  2. Vymažeme si formu tukem, vysypeme moukou. Předehřejeme si troubu, těsto vlijeme do formy a dáme péci. Průběžně kontrolujeme, zda je těsto hotové. A jak to poznáme? Okraje se musí odlepovat od formy nebo použijeme špejli. Pokud nám po zapíchnutí až do spodu bábovky nezůstane na vytáhnuté špejli syrové těsto, máme hotovo.

  3. Bábovku necháme vychladnout a pro ještě sladší chuť můžeme pocukrovat, ale nemusíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!