Bábovka z celého máku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 hrnek olej
2 ks vejce
1 hrnek mléko
1 ks prášek do pečiva
2 hrnky cukr moučka
3 hrnky polohrubá mouka
1 hrnek nemletý mák
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto pouze jednoduše smícháme. Vznikne nám řidší těsto. Troubu předehřejeme na 200 °C.

  2. Těsto na bábovku nalijeme do vymazané bábovkové formy. Vložíme do trouby a v rozpálené troubě pečeme asi 25 minut. Pak teplotu zmírníme, asi na 160 °C a dopékáme mírněji ještě asi 45 minut.

  3. Bábovku celého máku necháme vychladnout, vyklopíme, pocukrujeme a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!