Bábovka z celého máku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 hrnek olej 2 ks vejce 1 hrnek mléko 1 ks prášek do pečiva 2 hrnky cukr moučka 3 hrnky polohrubá mouka 1 hrnek nemletý mák na ozdobu cukr moučka podle potřeby tuk na vymazání
Postup Bábovka z celého máku recept
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na těsto pouze jednoduše smícháme. Vznikne nám řidší těsto. Troubu předehřejeme na 200 °C.
Těsto na bábovku nalijeme do vymazané bábovkové formy. Vložíme do trouby a v rozpálené troubě pečeme asi 25 minut. Pak teplotu zmírníme, asi na 160 °C a dopékáme mírněji ještě asi 45 minut.
Bábovku celého máku necháme vychladnout, vyklopíme, pocukrujeme a můžeme servírovat.