Bábovka se sušenými meruňkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
0.5 balíčku prášek do pečiva
120 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
150 g polohrubá mouka
1 lžíce vroucí voda
70 g sušené meruňky
80 g Hera
2 lžíce meruňková marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Meruňky si dopředu namočíme do studené vody, pak je slijeme, necháme na sítu oschnout a nakonec je nasekáme na drobnější kousky.

  2. Troubu předehřejeme na 170 °C, formu na bábovku vystříkáme jedlým olejem ve spreji.

  3. Vejce rozklepneme. Bílky oddělíme od žloutků a vyšléháme do tuhého sněhu.

  4. Žloutky s cukry vyšleháme elektrickým šlehačem do pěny, postupně zašleháme kousky hery. Nakonec zašleháme lžíci horké vody. Potom již jen lehce vmícháme připravené meruňky, meruňkovou marmeládu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Do takto připravené hmoty opatrně zapracujeme tuhý sníh.

  5. Těsto přelijeme do připravené formy a bábovku zvolna upečeme (přibližně 40 minut). Meruňkovou bábovku nevyklápíme ihned, ale asi po 5-ti minutách. Můžeme ji před podáváním poprášit práškovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!