Bábovka s vlašskými ořechy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

25 dkg cukr
4 ks vejce
20 dkg máslo
3 lžíce rum
1 balíček prášek do pečiva
45 dkg polohrubá mouka
10 dkg mleté vlašské ořechy
podle potřeby
mléko
podle chuti
citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Do mísy si dáme změklé máslo, žloutky, cukr a vše vyšleháme do pěny. Nejlépe šlehačem. Přidáme citronovou kůru a rum, který také přišleháme.

  2. Mouku, prášek do pečiva smícháme na sucho a přidáme do ušlehané směsi. Tu případně ředíme mlékem. Ale ne moc, protože ještě přidáme ušlehaný

  3. sníh ze 4 bílků. Ten vmícháme jemně.

  4. Nakonec si těsto rozdělíme na větší a menší část. Do menší přidáme mleté oříšky. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Naléváme nejdříve těsto bez oříšků a pak střídáme. Bábovka bude dost velká, tak s tím počítejte. Těsto na bábovku s vlašskými ořechy pečeme zhruba při 170 °C, čas si musíte hlídat.

  5. Upečenou bábovku s vlašskými ořechy necháme chvíli vychladnout, vyklopíme z formy a zdobíme podle fantazie. Mohou být i arašídy, ale my na ně máme alergii.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!